90 db kapszula
A fokhagyma jótékonyan hathat a keringési rendszerre, és
támogathatja az immunrendszer egészséges működését. A cink és
a szelén hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez,
és a mangánnal együtt hozzájárulhatnak a sejtek oxidatív stresszel
szembeni védelméhez.
Összetevők:
szárított fekete fokhagyma őrlemény, természetes huminsav,
cink-szulfát, mangán-szulfát, nátrium-szelenit, zselatin
(kapszula anyaga), csomósodástgátló anyag: vízmentes kolloid
szilícium-dioxid.
Adagolás: napi 2×1 kapszula, étkezés előtt, bőséges
folyadékkal bevéve.
A kapszula fő alkotó eleme a fekete fokhagyma, ami egy igazi
különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit
szabályozottan magas hőmérsékleten, általában 60- 80 Celsius fokon, 30-
35 napon keresztül valamint nagy páratartalom mellett folyamatosan
melegítenek.
A folyamat során a fokhagyma felveszi feketés árnyalatát, miközben a friss
fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai
és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából
növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek
mennyisége.
Ez azt jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a
többszörösére emelkedik a fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást
gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszer
egészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén
hozzájárulhat. A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek köszönhetően
hozzájárulhat az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez. A
fekete fokhagyma közreműködhet a normális koleszterinszint fenntartásában,
a szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette a lehelete is
szalonképes marad!
Továbbá a kapszula magas arányban tartalmaz huminsavat.
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási
folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok
családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és
fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak
önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható
formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal
rendelkező szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből, 300 millió
évvel ezelőtt keletkezett tőzegből nyerhetők ki.
Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább
humin anyag lerakódása Magyarországon található, amit a 26 nemzetközi
díj is alátámaszt. A Humicin® Fekete fokhagyma étrend-kiegészítő
kapszula hatóanyaga is ilyen kiváló tulajdonságú és tisztaságú tőzegből
származik.
A huminsavak áldásos hatása révén a makro- és mikroelemek,
nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő
formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a
szervezetben.
A huminsavak önmagukban is jótékony hatásúak lehetnek, mely hatások
feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe.
A huminsavak és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai a következők lehetnek:
– immunerősítő, immunstimuláló hatás
– antiallergiás hatás
– antibakteriális, antivirális hatás („természetes antibiotikum”)
– májregeneráló hatás
– gyulladáscsökkentő hatás
– vörösvértest képzés fokozása
terápiaként javasolt)
– a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben
– reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors
javulást eredményez
– napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző
hatású lehet
A kapszula további szervetlen alkotóelemei:
szelén (Se), cink (Zn) és mangán (Mn) ionok.
Mindegyik a humusz- és fulvosavak kötésében jelentkeznek, mely által
ezek az ionok a szervezetbe könnyen jutnak be.
Cink (Zn): A vírushelyzetben speciális szükség van ennek a nyomelemnek
a részletesebb ismertetésére. A Zn-nek jelentős szerepe van: fenntartja
minden nyálkahártya-hám, de elsősorban a felső légúti csillós hámsejtek
épségét. A vas után a Zn fordul elő a legnagyobb mennyiségben az emberi
szervezetben. A vassal ellentétben azonban Zn-raktározás nincs, a
táplálékon keresztül folyamatos utánpótlásra szorulunk.
A Zn pótlásra vírusfertőzéses időszakokban a légzőszervi hámsejtek
működésének javítása, a helyi immunválasz erősítése érdekében szükség
van. Alapvető szükség van rá az immunrendszer kiegyensúlyozott és erős
működéséhez. Emellett, a Zn ionoknak bizonyos vírusfertőzések ellen
egészen speciális szerepe van. A coronaviridae víruscsalád tagjai igen
érzékenyek az általuk megtámadott sejtekben jelen lévő Zn ionokra,
ugyanis a sejten belüli Zn képes kis mennyiségben is szorosan kötődni a fő
vírusmásoló (RdRP) enzimhez, és azt blokkolva nagy hatékonysággal
leállítja a vírus szaporodását. Ezt már a SARS-1 esetén leírták [Baric 2010].
Szelén (Se): A szelén a szervezetünkben a mindennapi működés, de a
környezeti változásokra esetleg környezeti vagy pszichológiai stresszre
adott védekező/gyulladásos válaszok során folyamatosan keletkező
oxidációs hatású kismolekulák, ún. szabad gyökök szintjét szabályozó
legfontosabb nyomelem. Számtalan klinikai tanulmány szól arról, hogy a
szelén szint optimális fenntartása mennyire fontos akár a keringési
rendszer és a szív, akár az immunrendszer egészséges működése
szempontjából. Az étrend-kiegészítővel pótolt szelénnek azonban nagy
hatékonysággal fel is kell szívódnia és bejutni a sejtekbe. Az
immunrendszer működése többek között pont szabadgyökökkel “öli” mind a
vírusfertőzött sejteket, mind a baktériumokat.
Mangán (Mn): Ez a kevéssé előtérben lévő nyomelem szintén a
sejtvédelem megerősítésében fontos. Szintén főképpen a vörös húsokban
találjuk meg, de nagyon sok forrásból hozzá lehet jutni, csak a felszívódása
kérdéses. A vashoz hasonló felszívódású, és jellemzően szintén a
vérképzésben, valamint az immunrendszer sejtjeinek újratermelésében van
komoly szerepe. Vírusfertőzés hatására egy Mn-ion függő védekező
rendszer indul el a sejtes immunrendszerben, melynek eredményeképpenmegnő az Interferon-gamma és a TNF-alfa termelés a kezdeti védekezést végző fehérvérsejtekben. A Mn erősíti és kiegészíti a Se antioxidáns hatását, különösen olyan
szervekben, amelyek a COVID utáni fáradtságban játszanak szerepet: a
szívben és az ér- belhártyában (endothel) különösen nagy mennyiségben
fordul elő a Mn fémion központú Mangán-szuperoxid-dizmutáz enzim. Ez
egy külön, erős szabadgyök-csökkentő szerepet lát el a keringési
rendszerben. Ez az enzim az ízületekben is jelentős feladatot lát el, így a
jellemző poszt-COVID ízületi gyulladások megelőzésében
Forrás:- Dr. Richard J. Laub MS, PhD, CChem, FRSC, az Ohio State University,
majd a San Diego State University professzora, kutató
– Szöllősy János
Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a fokhagymára, vagy
véralvadás gátlót szed!
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes
étrendet és az egészséges életmódot.
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt.
Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
A Huminsav története
A humin anyagok gyógyászati értékéről világszerte
meglepően jó dokumentációk lelhetőek fel. Az utóbbi
években robbanásszerűen jelentek meg újabb és újabb
kísérleti eredmények a szakirodalomban.
Az első tudósítások Kínából, a 15. századi (!) Ming dinasztia idejéből származnak.
Ekkoriban egy híres orvos, név szerint Li Shi Csen, fertőző, fekélyes daganatokra,
valamint női visszerekre „Wujinsan”-t azaz Arany Orvosságot használt, ami humin-
és fulvosavat tartalmazott. Tehát már akkor ismerték gyulladáscsökkentő- és
vérképző hatásait.
Kínában az 1970-es években már az egész népességet érintő
betegségekben használták a huminsavakat a kórházakban igen nagy sikerrel.
Kórházi szemklinikán 94%-os sikerrel kezeltek fekélyes szaruhártya fertőzéseket
huminsav tartalmú szemcseppekkel és injekciókkal.
Szintén sikerrel alkalmazták a huminsavat vastagbél fekélyes fertőzéseinél,
gyomorvérzéseknél, gyomor-és nyombél fekélyes megbetegedéseinél.
A klinikai tanulmányok eredményeként a kínai kormány szorgalmazta és támogatta
humin-és fulvosav tartalmú készítmények kifejlesztését és forgalomba
hozatalát. Kínai orvosok már elterjedten használják ezeket
gyulladáscsökkentésre, a vérkeringés javítására, az immun- és hormonális
rendszer szabályozására, az emésztőszervek betegségeinek megszüntetésére.
Szintén Kínából származó klinikai tanulmányok mutatták ki, hogy idős (60 – 90
éves), huminsavval kezelt betegek esetében jelentős étvágyjavulás, jobb alvás, és
nagyobb energiaszint volt megfigyelhető.
Indiai tanulmányok szerint a huminsav gátolja, lassítja az öregedési
folyamatokat. Hogyan fiatalít a huminsav? A sejtek elektromos feszültséggel
rendelkeznek, amely elektromos feszültség a múló évek során egyre csökken. Ennek
következtében a sejtek térfogata is egyre kisebb lesz, a sejtek összehúzódnak,
töpörödnek, így leszünk ráncosak és egyre kisebbek. A huminsav újból megnöveli a
sejtek elektromos potenciálját, aminek következtében azok visszanyerik eredeti
volumenüket és így az egész szervezet fiatalodik.
Németország az elsők között volt Európában, ahol szintén felismerték a humin
anyagok nagyszerű felhasználhatóságát a gyógyászatban.
Elsősorban balneoterápiás alkalmazás (gyógyfürdők) során élvezhették a betegek
a huminsav csodálatos gyógyhatását. Reumás és mozgásszervi betegségek, mint pl.
ízületi gyulladás sikeres kezelése mellett belsőleg gyomorpanaszok, savtúltengés,
gyomorfekélyek, gyomornyálkahártya gyulladás esetében értek el gyors és jelentős
javulást.
A belsőleges szedés során a huminsavaknak kiemelten fontos szerepük van főleg az
anyagcsere problémák megelőzésében, gyomor-és bélrendszeri panaszokmegszűntetésében, de alkalmazhatók általános méregtelenítésre (nehézfém kivezetés), ugyanúgy, mint bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen. Nagyon
hasznosnak bizonyultak anémia (vérszegénység), kezelésére, a test
immunrendszerének stimulálására, valamint a máj méregtelenítésére is.
A kilencvenes évek elejétől fogva hazánkban is végeztek kutatásokat a huminsavak
élettani hatását illetően. Ezek megerősítették és kiegészítették a nemzetközi
szakirodalomban található eredményeket. Főleg a „divatos” betegségek, mint az
allergiák, Candidás fertőzések, nehézfém terhelések eseteiben értek el kiváló
eredményeket.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
A Huminsav
A HUMINSAV a természet csodálatos ajándéka. Jó úton halad afelé, hogy a 21.
század gyógyító csodájává váljék.
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a
növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a
biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle
ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag
hasznosítható formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal
rendelkező szerves makromolekulák a homogén karbon-kori növényzetből
keletkezett tőzegből nyerhetők ki.
Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább humin
anyag lerakódása Magyarországon található. A Humicin® étrend-kiegészítő
termékcsalád hatóanyaga is ilyen kiváló tulajdonságú tőzegből származik. Ez a kb.
10 000 éves tőzegmező a világon, egyedülálló módon, vulkáni környezetben, a
földfelszín alatt, mélyen fekszik. Így hihetetlenül tiszta, mentes a tőzegmezőkre
jellemző felszíni szennyeződésektől, és nagyon magas a huminsav tartalma. A
huminsav kinyerése a tőzegből egy kíméletes hatóanyag kinyerési technológiával
történik, a Humicin® kapszulák gyártása pedig egy új, szabadalmaztatott gyártási
technológia segítségével valósul meg.
De miért is van szükségünk a huminsav tartalmú étrend-kiegészítőkre?
Az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek optimális
koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, lelki, szellemi téren jó közérzettel
rendelkezzünk. Vagyis minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az
ásványi anyagok, mikroelemek, vitaminok hiányában kell keresnünk. Ezt a gondolatot
Dr. Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas német származású amerikai\r\nkémikus,
az ortomolekuláris medicina atyja fogalmazta meg az 1960-as években.
De sajnos napjainkban táplálékaink már nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben
a szervezet számára létfontosságú ásványi anyagokat, nyomelemeket,
köszönhetően a teljesen kimerített, rossz minőségű termőtalajainknak és a
műtrágyázásnak. Tudományosan igazolható, hogy gabonáink, gabona alapú
élelmiszereink, zöldségeink, gyümölcseink már csak töredékét tartalmazzák a
korábbi vitamin- és mikroelem tartalmuknak. Ugyanez igaz az állati eredetű
táplálékainkra is, hiszen a gabonákkal egyre kevesebb ásványi anyag jut az állatok
szervezetébe, így húsába is. A mikroelem hiány a táplálkozási lánc csúcsán álló
emberi szervezetben is megjelenik.
Ráadásul rossz szokásaink pl. a dohányzás gyorsíthatják egyes nyomelemek
kiürülését a szervezetből. Táplálékaink átalakítása (főzés, konzerválás) pedig
számos nyomelem biológiai hasznosulását rontja.
A szervezetben így hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat bizony
pótolnunk kell, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni. Az azonban nem
mindegy, hogy milyen forrásból pótolunk. A legfőbb cél az lenne, hogy az ásványi
anyagokat, nyomelemeket organikus, tehát az eredetihez hasonló formában
vigyük be a szervezetbe, hiszen így tudnak a legjobban hasznosulni. Ezt a
folyamatot katalizálja a HUMINSAV.
A huminsavak komplexképző tulajdonsággal rendelkeznek, úgy kapcsolódnak a
fémionokhoz, hogy azok más anyaggal már nem tudnak reakcióba lépni.
Kelátkötéssel „megfogják” a fémionokat (kelát a görög kele = rákolló szóból
származik), mint a tárgyakat a rák ollója. Ily módon megmentik a fémionokat a
tápcsatornában jelen lévő savaktól, enzimektől, a táplálékban található egyéb
anyagoktól, melyek hatására csak alig, vagy egyáltalán nem szívódnának fel.
A HUMINSAVAK áldásos hatása révén tehát a makro- és mikroelemek,
nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő
formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a
szervezetben.
A HUMINSAVAK önmagukban is jótékony hatásúak, mely hatások feltérképezése az
egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe.
A huminsavak és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai:
– immunerősítő, immunstimuláló hatás
– antiallergiás hatás
– antibakteriális, antivirális hatás („természetes antibiotikum”)
– májregeneráló hatás
– gyulladáscsökkentő hatás
– vörösvértest képzés fokozása
– sugárterhelés elleni védekezés, vérképzőrendszer regenerálás (sugárterápia
mellett kiegészítő terápiaként javasolt)
– a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben
– reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást
eredményez
– napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző hatású
– a szervezetben felhalmozódott NEHÉZFÉMEK (pl. higany, kadmium, kobalt, ólom)
ivezetése kelátképző tulajdonságuk révén
lásd: Natúr Humicin® kapszula
– a huminsavak fémkötő képességük révén az esszenciális makro- és mikroelemeket
(magnézium, vas, szelén, króm, cink, réz) szerves, organikus formában juttatják a
szervezetbe, javítják azok felszívódását, hasznosulását
lásd: Vastartalmú Humicin® kapszula, Szeléntartalmú Humicin® kapszula,
Krómtartalmú Humicin® kapszula, Makro- és mikroelem tartalmú Humicin®
kapszula
Forrás: Dr. Richard J. Laub MS, PhD, CChem, FRSC, az Ohio State University, majd
a San Diego State University professzora, kutató
A mai modern ember a mesterségesen kialakított környezetében nehezen
tudna létezni a TERMÉSZET E CSODÁLATOS AJÁNDÉKA nélkül, ha
egészséges, boldog és hosszú életre vágyik. A HUMICIN® termékcsalád
készítményei segítenek Önnek, hogy ezek a vágyai valóra váljanak.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Egyenesen a föld mélyéből érkezik a segítség
Az igen értékes huminsav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz, és ezt
mind tudja hasznosítani az emberi szervezet. De nézzünk 7+1 konkrét
példát, hogyan segít minket a huminsav a mindennapokban!
1. Javíthatja a bélrendszer egészségét és az immunrendszer funkcióit
Erős és egészséges bélrendszerre van szükségünk ahhoz, hogy
immunrendszerünk megfelelően működjön, a hormontermelésünk
egyensúlyban legyen, de ez szükséges az étvágyunk szabályozásához, a
stressz okozta problémák csökkentéséhez, és még sok más területen is
hasznát látjuk. A bélrendszer rendellenességei miatt alakulhatnak ki a
gyulladásos bélbetegségek, bakteriális fertőzések (légzőszervi, húgyúti stb.),
vagy akár az influenza és a gyakori megfázás. Ennek magyarázata, hogy
immunrendszerünk 75%-a a bélben található.
A huminsavak sokféle tápanyagot tartalmaznak, amelyek javíthatják a bél
egészségét, beleértve a nyomelemeket, az elektrolitokat, a zsírsavakat, a
prebiotikumokat és a probiotikumokat. Ezek segítik az emésztőrendszer
táplálását, és növelik a „jó baktériumok” képességét, hogy újratelepítsék és
megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.
2. Segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását
A huminsav gyors, jelentős javulást eredményezhet a bélben élő „jó” baktériumok
arányában, segítve a nem kívánt emésztési tüneteket, például a székrekedést,
a puffadást, a hasmenést és az ételérzékenység/intolerancia csökkenését.
A huminsav hatékonyabban adhatja át az ásványi anyagokat és más
tápanyagokat a sejteknek, növelheti a tápanyagok felszívódási sebességét, és
eredményesen megküzdhet a gyulladással az emésztőszerveken belül.
3. Megvédheti a kognitív egészséget
A kognitív rendellenességek kialakulásához hozzájárulnak a szabadgyökök
okozta károsodások, a huminsav az ilyen jellegű betegségek kialakulásának
megállításában is segíthet. Bizonyos kutatások már arra a következtetésre
jutottak, hogy a huminsav valószínűleg új utakat nyit meg az Alzheimer-kór
természetes kezelésében.
4. Segíthet a méregtelenítésben
A huminsavak hozzájárulhatnak az energiaszintünk javításához, lehetséges méregtelenítő
képességük miatt. A természetes kelátterápia egyik formájaként a huminsavak
képesek lehetnek megkötni azokat a toxinokat és fémeket, amelyek a szervezetbe
jutnak az élelmiszerek, a víz, a gyógyszerek, a háztartási termékek és a
levegőszennyezés révén.
5. Csökkentheti a szabadgyökök okozta károkat és a gyulladást
A szabadgyökök mindannyiunk szervezetében jelen vannak, mivel szerepet
játszanak a kórokozók elleni küzdelemben, energiaellátásban és a
hormonszabályozásban, de a túlságosan elburjánzó szabadgyökök
felgyorsítják az öregedési folyamatokat és betegségek kialakulásához
vezetnek.
Mi növeli a szabadgyökök mennyiségét a szervezetünkben?
A környezetünkben található szennyezőanyagok, az alacsony tápanyagbevitel
és az olyan káros szokások, mint a dohányzás, a túl sok UV-fény és a
feldolgozott élelmiszerek fogyasztása. A huminsav olyan antioxidánsokat
tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák a szabadgyökök káros hatását.
6. Javíthatja az energiaszintet és csökkenti a fájdalmat
Sok huminsavat fogyasztó ember az energiaszintjének javulásáról számol be,
valószínűleg a fokozott méregtelenítés, a gyulladás és a szabadgyökök
károsító hatásainak megszüntetése, valamint az elektrolitok és egyéb fontos
tápanyagok bevitele miatt.
A Doctors Across Borders által végzett kutatások szerint a természetes
huminsavak aktiválják és energizálják a test szinte minden biológiai
folyamatát. Segítenek az érzelmi stressz, a fertőzések, a kiegyensúlyozatlan
étkezés, az elhúzódó alvászavar ellen, és a sebészeti beavatkozások utáni
lábadozásban. A huminsav javítja a keringést és az immunrendszer
működését, miközben csökkenti a fájdalmat és a fertőzésekre való
fogékonyságot.
7. Javíthatja és védheti a bőrt
Kutatások szerint a huminsavak segíthetnek megvédeni a bőrt, és olyan sebek
vagy irritációk kezelésében is használhat, mint az ekcéma vagy a gombák és
mikrobák által okozott kiütések. Egy tanulmány megállapította, hogy ahuminsav más kezelésekhez képest jelentősebb mértékben javította az ekcéma okozta tüneteket.
+1 Helyreállíthatja az optimális pH-értéket
A huminsav szedésének még egy hatalmas előnye, hogy segíthet a test optimális
pH-értékének helyreállításában. Megakadályozhatja a túlságosan savas
környezet kialakulását, így segíthet a hosszú távú betegségek, a káros
baktériumok, gombák és más organizmusok elleni védekezésben.
(A cikk a draxe.com/fulvic-acid bejegyzés alapján készült.)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
kiegészítő:
A huminsav fogyasztása elsősorban azoknak javasolt, akik természetes, hatékony immunerősítő készítményt
keresnek. Allergiásoknak, gyakran betegeskedőknek, sugár- vagy kemoterápián átesetteknek, reumatikus, ízületi
gyulladástól szenvedőknek, fizikai vagy szellemi kimerültség esetén különösen ajánlott.
A huminsav természetes méregtelenítő szer, segíti a nehézfémek kivezetését a szervezetből, melyek például a
dohányzás, a szennyezett levegő belélegzése, a különféle élelmiszerek és italok fogyasztása, a vegyszerek,
kozmetikumok használata és a gyógyszerek szedése során rakódnak le. Már néhány hetes kúrával érezhetően
tisztul a szervezet. A méregtelenítés mellett a huminsav biztosítja, hogy a vitaminok, nyomelemek és ásványi
anyagok a legtermészetesebb formában és a legjobb hatékonysággal szívódjanak fel.
Mi az a huminsav?
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamatai során keletkeznek. A huminok
családjába tartoznak az értékes huminsavak is, amelyek legalább 70 féle értékes ásványi anyagot tartalmaznak az
emberi szervezet által felvehető, kiválóan hasznosítható formában.
A kimerített, rosszabb minőségű termőtalajokon termett gabonák, zöldségek, gyümölcsök és a növényevő
állatokból származó táplálékok csak töredékét tartalmazzák már a korábbi vitamin- és mikroelem-tartalomnak. Az
élelmiszerek feldolgozása, a főzés, sütés, a káros szokások, mint például a dohányzás vagy a mozgásszegény
életmód, a környezetszennyezés, a rendszeres gyógyszerfogyasztás mind terheli a szervezetet, és gyorsítja egyes
nyomelemek kiürülését.
A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására számtalan lehetőség adódik, azonban a természetes
források a leghatékonyabbak, a legbiztonságosabbak. Ezek egyik kiemelkedő képviselője a huminsav.
A huminsav jótékony hatásai lehetnek:
Erős antioxidánsként rendkívüli hatékonysággal kötheti meg a szervezetben keletkező szabad gyököket, amelyek
számos betegség okozói.
Segítheti a felvett táplálékok átalakítását energiává és biokémiai építőanyagokká, megnöveli a vitaminok és enzimek
hatékonyságát.
Az egyik legerősebb természetes immunerősítő, vírusirtó!
Egyensúlyban tarthatja a szervezet ásványianyag-felhasználását. A túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolhatja, a
szükségesnél kevesebb mennyiségben lévő anyagok felvételét pedig növeli. Szerves, organikus formában juttatja
a szervezetbe az értékes makro- és mikroelemeket, javítja azok felszívódását, hasznosulását.
Helyreállíthatja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.
Antiallergén hatású lehet , megelőzheti, illetve kezelheti az allergének reakcióit a szervezetben, szabályozhatja a
hisztaminműködést.
Rendkívüli méregtelenítő hatásával segítheti a máj munkáját, regenerálhatja a károsodott májszöveteket.
Fokozhatja a vörösvértest-képződést, megnövelheti a szervezet sugárterheléssel szembeni védekező képességét, illetve
megerősítheti a bőr természetes védelmét a káros UV-sugárzással szemben.
Gyulladáscsökkentő hatásával reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást
eredményezhet.
A huminsav általános méregtelenítő, immunerősítő hatása mellett kiemelten fontos szerepet játszhat a
betegségek, főleg az anyagcsere-problémák, a gyomor- és bélrendszeri panaszok, a különféle fekélyek és a
vastagbélgyulladás megelőzésében. Vírusos és bakteriális fertőzések ellen is hatékony.
Mikor ajánlott a huminsav fogyasztása?
Általános immunerősítésre, megelőzésre
Vitaminhiányra, ásványi anyagok és mikroelemek hiányára
A sav-bázis egyensúly helyreállítására
Folyamatos fáradtságérzet, levertség vagy szellemi kimerültség esetén
Allergiák, ételintoleranciák megjelenésekor
Betegség utáni lábadozáskor
Folyamatos fizikai megterhelés, sportolás, versenyzés esetén
Vérszegénység tüneteire, rendellenes, erős menstruációkor
Terhességi alatti immunerősítésre, szoptatás alatt is
Gyerekeknek a kiegyensúlyozott testi és szellemi fejlődéshez