Vegye kézbe az irányítást – egészségtesztünk segít Önnek!

Megosztás:

Rakja rendbe érrendszerét és energiatermelését: Humicin Fekete fokhagyma + Fehér fokhagyma

A fokhagyma jótékonyan hathat a keringési rendszerre, és
támogathatja az immunrendszer egészséges működését. A cink és
a szelén hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez,
és a mangánnal együtt hozzájárulhatnak a sejtek oxidatív stresszel
szembeni védelméhez.
A fokozott bioaktivitása miatt a fekete fokhagyma is közreműködik a normális koleszterinszint fenntartásában, a szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette még a lehelete is szalonképes marad. Jótékonyan hat a keringési rendszerre, és támogatja az immunrendszer egészséges működését.

17 590 Ft

Fehér fokhagyma kapszula

Összetevők:
szárított fokhagyma őrlemény, zselatin (kapszula anyaga), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, titán dioxid (kapszula színező anyaga).

A fokhagyma jótékonyan hat a keringési rendszerre és támogatja az immunrendszer egészséges működését.

Adagolás: napi 3×1 kemény zselatin kapszula, bőséges folyadékkal.

Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a fokhagymára, vagy véralvadás gátlót szed!
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt.
Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

HUMICIN

90 db kapszula

A fokhagyma jótékonyan hathat a keringési rendszerre, és
támogathatja az immunrendszer egészséges működését. A cink és
a szelén hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez,
és a mangánnal együtt hozzájárulhatnak a sejtek oxidatív stresszel
szembeni védelméhez.

Összetevők:
szárított fekete fokhagyma őrlemény, természetes huminsav,
cink-szulfát, mangán-szulfát, nátrium-szelenit, zselatin
(kapszula anyaga), csomósodástgátló anyag: vízmentes kolloid
szilícium-dioxid.

Adagolás: napi 2×1 kapszula, étkezés előtt, bőséges
folyadékkal bevéve.

A kapszula fő alkotó eleme a fekete fokhagyma, ami egy igazi
különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit
szabályozottan magas hőmérsékleten, általában 60- 80 Celsius fokon, 30-
35 napon keresztül valamint nagy páratartalom mellett folyamatosan
melegítenek.

A folyamat során a fokhagyma felveszi feketés árnyalatát, miközben a friss
fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai
és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából
növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek
mennyisége.

Ez azt jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a
többszörösére emelkedik a fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást
gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszer
egészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén
hozzájárulhat. A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek köszönhetően
hozzájárulhat az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez. A
fekete fokhagyma közreműködhet a normális koleszterinszint fenntartásában,
a szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette a lehelete is
szalonképes marad!

Továbbá a kapszula magas arányban tartalmaz huminsavat.
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási
folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok
családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és
fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak
önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható
formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal
rendelkező szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből, 300 millió
évvel ezelőtt keletkezett tőzegből nyerhetők ki.

Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább
humin anyag lerakódása Magyarországon található, amit a 26 nemzetközi
díj is alátámaszt. A Humicin® Fekete fokhagyma étrend-kiegészítő
kapszula hatóanyaga is ilyen kiváló tulajdonságú és tisztaságú tőzegből
származik.
A huminsavak áldásos hatása révén a makro- és mikroelemek,
nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő
formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a
szervezetben.
A huminsavak önmagukban is jótékony hatásúak lehetnek, mely hatások
feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe.
A huminsavak és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai a következők lehetnek:
– immunerősítő, immunstimuláló hatás
– antiallergiás hatás
– antibakteriális, antivirális hatás („természetes antibiotikum”)
– májregeneráló hatás
– gyulladáscsökkentő hatás
– vörösvértest képzés fokozása
terápiaként javasolt)
– a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben

– reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors
javulást eredményez
– napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző
hatású lehet
A kapszula további szervetlen alkotóelemei:
szelén (Se), cink (Zn) és mangán (Mn) ionok.
Mindegyik a humusz- és fulvosavak kötésében jelentkeznek, mely által
ezek az ionok a szervezetbe könnyen jutnak be.

Cink (Zn): A vírushelyzetben speciális szükség van ennek a nyomelemnek
a részletesebb ismertetésére. A Zn-nek jelentős szerepe van: fenntartja
minden nyálkahártya-hám, de elsősorban a felső légúti csillós hámsejtek
épségét. A vas után a Zn fordul elő a legnagyobb mennyiségben az emberi
szervezetben. A vassal ellentétben azonban Zn-raktározás nincs, a
táplálékon keresztül folyamatos utánpótlásra szorulunk.
A Zn pótlásra vírusfertőzéses időszakokban a légzőszervi hámsejtek
működésének javítása, a helyi immunválasz erősítése érdekében szükség
van. Alapvető szükség van rá az immunrendszer kiegyensúlyozott és erős
működéséhez. Emellett, a Zn ionoknak bizonyos vírusfertőzések ellen
egészen speciális szerepe van. A coronaviridae víruscsalád tagjai igen
érzékenyek az általuk megtámadott sejtekben jelen lévő Zn ionokra,
ugyanis a sejten belüli Zn képes kis mennyiségben is szorosan kötődni a fő
vírusmásoló (RdRP) enzimhez, és azt blokkolva nagy hatékonysággal
leállítja a vírus szaporodását. Ezt már a SARS-1 esetén leírták [Baric 2010].

 

Szelén (Se): A szelén a szervezetünkben a mindennapi működés, de a
környezeti változásokra esetleg környezeti vagy pszichológiai stresszre
adott védekező/gyulladásos válaszok során folyamatosan keletkező
oxidációs hatású kismolekulák, ún. szabad gyökök szintjét szabályozó
legfontosabb nyomelem. Számtalan klinikai tanulmány szól arról, hogy a
szelén szint optimális fenntartása mennyire fontos akár a keringési
rendszer és a szív, akár az immunrendszer egészséges működése
szempontjából. Az étrend-kiegészítővel pótolt szelénnek azonban nagy
hatékonysággal fel is kell szívódnia és bejutni a sejtekbe. Az
immunrendszer működése többek között pont szabadgyökökkel “öli” mind a
vírusfertőzött sejteket, mind a baktériumokat.

Mangán (Mn): Ez a kevéssé előtérben lévő nyomelem szintén a
sejtvédelem megerősítésében fontos. Szintén főképpen a vörös húsokban
találjuk meg, de nagyon sok forrásból hozzá lehet jutni, csak a felszívódása
kérdéses. A vashoz hasonló felszívódású, és jellemzően szintén a
vérképzésben, valamint az immunrendszer sejtjeinek újratermelésében van
komoly szerepe. Vírusfertőzés hatására egy Mn-ion függő védekező
rendszer indul el a sejtes immunrendszerben, melynek eredményeképpenmegnő az Interferon-gamma és a TNF-alfa termelés a kezdeti védekezést végző fehérvérsejtekben. A Mn erősíti és kiegészíti a Se antioxidáns hatását, különösen olyan
szervekben, amelyek a COVID utáni fáradtságban játszanak szerepet: a
szívben és az ér- belhártyában (endothel) különösen nagy mennyiségben
fordul elő a Mn fémion központú Mangán-szuperoxid-dizmutáz enzim. Ez
egy külön, erős szabadgyök-csökkentő szerepet lát el a keringési
rendszerben. Ez az enzim az ízületekben is jelentős feladatot lát el, így a
jellemző poszt-COVID ízületi gyulladások megelőzésében

Forrás:- Dr. Richard J. Laub MS, PhD, CChem, FRSC, az Ohio State University,
majd a San Diego State University professzora, kutató
– Szöllősy János

Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a fokhagymára, vagy
véralvadás gátlót szed!
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes
étrendet és az egészséges életmódot.
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt.
Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

A Huminsav története

A humin anyagok gyógyászati értékéről világszerte
meglepően jó dokumentációk lelhetőek fel. Az utóbbi
években robbanásszerűen jelentek meg újabb és újabb
kísérleti eredmények a szakirodalomban.

Az első tudósítások Kínából, a 15. századi (!) Ming dinasztia idejéből származnak.
Ekkoriban egy híres orvos, név szerint Li Shi Csen, fertőző, fekélyes daganatokra,
valamint női visszerekre „Wujinsan”-t azaz Arany Orvosságot használt, ami humin-
és fulvosavat tartalmazott. Tehát már akkor ismerték gyulladáscsökkentő- és
vérképző hatásait.

Kínában az 1970-es években már az egész népességet érintő
betegségekben  használták a huminsavakat a kórházakban igen nagy sikerrel.
Kórházi szemklinikán 94%-os sikerrel kezeltek fekélyes szaruhártya fertőzéseket
huminsav tartalmú szemcseppekkel és injekciókkal.

Szintén sikerrel alkalmazták a huminsavat vastagbél fekélyes fertőzéseinél,
gyomorvérzéseknél, gyomor-és nyombél fekélyes megbetegedéseinél.
A klinikai tanulmányok eredményeként a kínai kormány szorgalmazta és támogatta
humin-és fulvosav tartalmú készítmények kifejlesztését és forgalomba
hozatalát. Kínai orvosok már elterjedten használják ezeket
gyulladáscsökkentésre, a vérkeringés javítására, az immun- és hormonális
rendszer szabályozására, az emésztőszervek betegségeinek megszüntetésére.
Szintén Kínából származó klinikai tanulmányok mutatták ki, hogy idős (60 – 90
éves), huminsavval kezelt betegek esetében jelentős étvágyjavulás, jobb alvás, és
nagyobb energiaszint volt megfigyelhető.

Indiai tanulmányok szerint a huminsav gátolja, lassítja az öregedési
folyamatokat. Hogyan fiatalít a huminsav? A sejtek elektromos feszültséggel
rendelkeznek, amely elektromos feszültség a múló évek során egyre csökken. Ennek
következtében a sejtek térfogata is egyre kisebb lesz, a sejtek összehúzódnak,
töpörödnek, így leszünk ráncosak és egyre kisebbek. A huminsav újból megnöveli a
sejtek elektromos potenciálját, aminek következtében azok visszanyerik eredeti
volumenüket és így az egész szervezet fiatalodik.
Németország az elsők között volt Európában, ahol szintén felismerték a humin
anyagok nagyszerű felhasználhatóságát a gyógyászatban.
Elsősorban balneoterápiás alkalmazás (gyógyfürdők) során élvezhették a betegek
a huminsav csodálatos gyógyhatását. Reumás és mozgásszervi betegségek, mint pl.
ízületi gyulladás sikeres kezelése mellett belsőleg gyomorpanaszok, savtúltengés,
gyomorfekélyek, gyomornyálkahártya gyulladás esetében értek el gyors és jelentős
javulást.

A belsőleges szedés során a huminsavaknak kiemelten fontos szerepük van főleg az
anyagcsere problémák megelőzésében, gyomor-és bélrendszeri panaszokmegszűntetésében, de alkalmazhatók általános méregtelenítésre (nehézfém kivezetés), ugyanúgy, mint bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen. Nagyon
hasznosnak bizonyultak anémia (vérszegénység), kezelésére, a test
immunrendszerének stimulálására, valamint a máj méregtelenítésére is.
A kilencvenes évek elejétől fogva hazánkban is végeztek kutatásokat a huminsavak
élettani hatását illetően. Ezek megerősítették és kiegészítették a nemzetközi
szakirodalomban található eredményeket. Főleg a „divatos” betegségek, mint az
allergiák, Candidás fertőzések, nehézfém terhelések eseteiben értek el kiváló
eredményeket.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A Huminsav

A HUMINSAV a természet csodálatos ajándéka. Jó úton halad afelé, hogy a 21.
század gyógyító csodájává váljék.
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a
növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a
biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle
ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag
hasznosítható formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal
rendelkező szerves makromolekulák a homogén karbon-kori növényzetből
keletkezett tőzegből nyerhetők ki.

Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább humin
anyag lerakódása Magyarországon található. A Humicin® étrend-kiegészítő
termékcsalád hatóanyaga is ilyen kiváló tulajdonságú tőzegből származik. Ez a kb.
10 000 éves tőzegmező a világon, egyedülálló módon, vulkáni környezetben, a
földfelszín alatt, mélyen fekszik. Így hihetetlenül tiszta, mentes a tőzegmezőkre
jellemző felszíni szennyeződésektől, és nagyon magas a huminsav tartalma. A
huminsav kinyerése a tőzegből egy kíméletes hatóanyag kinyerési technológiával
történik, a Humicin® kapszulák gyártása pedig egy új, szabadalmaztatott gyártási
technológia segítségével valósul meg.

De miért is van szükségünk a huminsav tartalmú étrend-kiegészítőkre?
Az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek optimális
koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, lelki, szellemi téren jó közérzettel
rendelkezzünk. Vagyis minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az
ásványi anyagok, mikroelemek, vitaminok hiányában kell keresnünk. Ezt a gondolatot
Dr. Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas német származású amerikai\r\nkémikus,
az ortomolekuláris medicina atyja fogalmazta meg az 1960-as években.
De sajnos napjainkban táplálékaink már nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben
a szervezet számára létfontosságú ásványi anyagokat, nyomelemeket,
köszönhetően a teljesen kimerített, rossz minőségű termőtalajainknak és a
műtrágyázásnak. Tudományosan igazolható, hogy gabonáink, gabona alapú

élelmiszereink, zöldségeink, gyümölcseink már csak töredékét tartalmazzák a
korábbi vitamin- és mikroelem tartalmuknak. Ugyanez igaz az állati eredetű
táplálékainkra is, hiszen a gabonákkal egyre kevesebb ásványi anyag jut az állatok
szervezetébe, így húsába is. A mikroelem hiány a táplálkozási lánc csúcsán álló
emberi szervezetben is megjelenik.
Ráadásul rossz szokásaink pl. a dohányzás gyorsíthatják egyes nyomelemek
kiürülését a szervezetből. Táplálékaink átalakítása (főzés, konzerválás) pedig
számos nyomelem biológiai hasznosulását rontja.
A szervezetben így hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat bizony
pótolnunk kell, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni. Az azonban nem
mindegy, hogy milyen forrásból pótolunk. A legfőbb cél az lenne, hogy az ásványi
anyagokat, nyomelemeket organikus, tehát az eredetihez hasonló formában
vigyük be a szervezetbe, hiszen így tudnak a legjobban hasznosulni. Ezt a
folyamatot katalizálja a HUMINSAV.

A huminsavak komplexképző tulajdonsággal rendelkeznek, úgy kapcsolódnak a
fémionokhoz, hogy azok más anyaggal már nem tudnak reakcióba lépni.
Kelátkötéssel „megfogják” a fémionokat (kelát a görög kele = rákolló szóból
származik), mint a tárgyakat a rák ollója. Ily módon megmentik a fémionokat a
tápcsatornában jelen lévő savaktól, enzimektől, a táplálékban található egyéb
anyagoktól, melyek hatására csak alig, vagy egyáltalán nem szívódnának fel.

A HUMINSAVAK áldásos hatása révén tehát a makro- és mikroelemek,
nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő
formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a
szervezetben.

A HUMINSAVAK önmagukban is jótékony hatásúak, mely hatások feltérképezése az
egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe.

A huminsavak és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai:
–       immunerősítő, immunstimuláló hatás
–       antiallergiás hatás
–       antibakteriális, antivirális hatás („természetes antibiotikum”)
–       májregeneráló hatás
–       gyulladáscsökkentő hatás
–       vörösvértest képzés fokozása
–       sugárterhelés elleni védekezés, vérképzőrendszer regenerálás (sugárterápia
mellett kiegészítő terápiaként javasolt)
–       a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben
–       reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást
eredményez
–       napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző hatású
–       a szervezetben felhalmozódott NEHÉZFÉMEK (pl. higany, kadmium, kobalt, ólom)
ivezetése kelátképző tulajdonságuk révén
lásd: Natúr Humicin® kapszula
–      a huminsavak fémkötő képességük révén az esszenciális makro- és mikroelemeket
(magnézium, vas, szelén, króm, cink, réz) szerves, organikus formában juttatják a
szervezetbe, javítják azok felszívódását, hasznosulását

lásd: Vastartalmú Humicin® kapszula, Szeléntartalmú Humicin® kapszula,
Krómtartalmú Humicin® kapszula, Makro- és mikroelem tartalmú Humicin®
kapszula

Forrás: Dr. Richard J. Laub MS, PhD, CChem, FRSC, az Ohio State University, majd
a San Diego State University professzora, kutató

A mai modern ember a mesterségesen kialakított környezetében nehezen
tudna létezni a TERMÉSZET E CSODÁLATOS AJÁNDÉKA nélkül, ha
egészséges, boldog és hosszú életre vágyik. A HUMICIN® termékcsalád
készítményei segítenek Önnek, hogy ezek a vágyai valóra váljanak.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Egyenesen a föld mélyéből érkezik a segítség

Az igen értékes huminsav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz, és ezt
mind tudja hasznosítani az emberi szervezet. De nézzünk 7+1 konkrét
példát, hogyan segít minket a huminsav a mindennapokban!

1. Javíthatja a bélrendszer egészségét és az immunrendszer funkcióit
Erős és egészséges bélrendszerre van szükségünk ahhoz, hogy
immunrendszerünk megfelelően működjön, a hormontermelésünk
egyensúlyban legyen, de ez szükséges az étvágyunk szabályozásához, a
stressz okozta problémák csökkentéséhez, és még sok más területen is
hasznát látjuk. A bélrendszer rendellenességei miatt alakulhatnak ki a
gyulladásos bélbetegségek, bakteriális fertőzések (légzőszervi, húgyúti stb.),
vagy akár az influenza és a gyakori megfázás. Ennek magyarázata, hogy
immunrendszerünk 75%-a a bélben található.
A huminsavak sokféle tápanyagot tartalmaznak, amelyek javíthatják a bél
egészségét, beleértve a nyomelemeket, az elektrolitokat, a zsírsavakat, a
prebiotikumokat és a probiotikumokat. Ezek segítik az emésztőrendszer
táplálását, és növelik a „jó baktériumok” képességét, hogy újratelepítsék és
megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.

2. Segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását
A huminsav gyors, jelentős javulást eredményezhet a bélben élő „jó” baktériumok
arányában, segítve a nem kívánt emésztési tüneteket, például a székrekedést,
a puffadást, a hasmenést és az ételérzékenység/intolerancia csökkenését.
A huminsav hatékonyabban adhatja át az ásványi anyagokat és más
tápanyagokat a sejteknek, növelheti a tápanyagok felszívódási sebességét, és
eredményesen megküzdhet a gyulladással az emésztőszerveken belül.

3. Megvédheti a kognitív egészséget
A kognitív rendellenességek kialakulásához hozzájárulnak a szabadgyökök
okozta károsodások, a huminsav az ilyen jellegű betegségek kialakulásának
megállításában is segíthet. Bizonyos kutatások már arra a következtetésre
jutottak, hogy a huminsav valószínűleg új utakat nyit meg az Alzheimer-kór
természetes kezelésében.

4. Segíthet a méregtelenítésben
A huminsavak hozzájárulhatnak az energiaszintünk javításához, lehetséges méregtelenítő
képességük miatt. A természetes kelátterápia egyik formájaként a huminsavak
képesek lehetnek megkötni azokat a toxinokat és fémeket, amelyek a szervezetbe
jutnak az élelmiszerek, a víz, a gyógyszerek, a háztartási termékek és a
levegőszennyezés révén.

5. Csökkentheti a szabadgyökök okozta károkat és a gyulladást
A szabadgyökök mindannyiunk szervezetében jelen vannak, mivel szerepet
játszanak a kórokozók elleni küzdelemben, energiaellátásban és a
hormonszabályozásban, de a túlságosan elburjánzó szabadgyökök
felgyorsítják az öregedési folyamatokat és betegségek kialakulásához
vezetnek.
Mi növeli a szabadgyökök mennyiségét a szervezetünkben?
A környezetünkben található szennyezőanyagok, az alacsony tápanyagbevitel
és az olyan káros szokások, mint a dohányzás, a túl sok UV-fény és a
feldolgozott élelmiszerek fogyasztása. A huminsav olyan antioxidánsokat
tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák a szabadgyökök káros hatását.

6. Javíthatja az energiaszintet és csökkenti a fájdalmat
Sok huminsavat fogyasztó ember az energiaszintjének javulásáról számol be,
valószínűleg a fokozott méregtelenítés, a gyulladás és a szabadgyökök
károsító hatásainak megszüntetése, valamint az elektrolitok és egyéb fontos
tápanyagok bevitele miatt.
A Doctors Across Borders által végzett kutatások szerint a természetes
huminsavak aktiválják és energizálják a test szinte minden biológiai
folyamatát. Segítenek az érzelmi stressz, a fertőzések, a kiegyensúlyozatlan
étkezés, az elhúzódó alvászavar ellen, és a sebészeti beavatkozások utáni
lábadozásban. A huminsav javítja a keringést és az immunrendszer
működését, miközben csökkenti a fájdalmat és a fertőzésekre való
fogékonyságot.

7. Javíthatja és védheti a bőrt
Kutatások szerint a huminsavak segíthetnek megvédeni a bőrt, és olyan sebek
vagy irritációk kezelésében is használhat, mint az ekcéma vagy a gombák és
mikrobák által okozott kiütések. Egy tanulmány megállapította, hogy ahuminsav más kezelésekhez képest jelentősebb mértékben javította az ekcéma okozta tüneteket.

+1 Helyreállíthatja az optimális pH-értéket

A huminsav szedésének még egy hatalmas előnye, hogy segíthet a test optimális
pH-értékének helyreállításában. Megakadályozhatja a túlságosan savas
környezet kialakulását, így segíthet a hosszú távú betegségek, a káros
baktériumok, gombák és más organizmusok elleni védekezésben.
(A cikk a draxe.com/fulvic-acid bejegyzés alapján készült.)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
kiegészítő:
A huminsav fogyasztása elsősorban azoknak javasolt, akik természetes, hatékony immunerősítő készítményt
keresnek. Allergiásoknak, gyakran betegeskedőknek, sugár- vagy kemoterápián átesetteknek, reumatikus, ízületi
gyulladástól szenvedőknek, fizikai vagy szellemi kimerültség esetén különösen ajánlott.
A huminsav természetes méregtelenítő szer, segíti a nehézfémek kivezetését a szervezetből, melyek például a
dohányzás, a szennyezett levegő belélegzése, a különféle élelmiszerek és italok fogyasztása, a vegyszerek,
kozmetikumok használata és a gyógyszerek szedése során rakódnak le. Már néhány hetes kúrával érezhetően
tisztul a szervezet. A méregtelenítés mellett a huminsav biztosítja, hogy a vitaminok, nyomelemek és ásványi
anyagok a legtermészetesebb formában és a legjobb hatékonysággal szívódjanak fel.

Mi az a huminsav?
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamatai során keletkeznek. A huminok
családjába tartoznak az értékes huminsavak is, amelyek legalább 70 féle értékes ásványi anyagot tartalmaznak az
emberi szervezet által felvehető, kiválóan hasznosítható formában.
A kimerített, rosszabb minőségű termőtalajokon termett gabonák, zöldségek, gyümölcsök és a növényevő
állatokból származó táplálékok csak töredékét tartalmazzák már a korábbi vitamin- és mikroelem-tartalomnak. Az
élelmiszerek feldolgozása, a főzés, sütés, a káros szokások, mint például a dohányzás vagy a mozgásszegény
életmód, a környezetszennyezés, a rendszeres gyógyszerfogyasztás mind terheli a szervezetet, és gyorsítja egyes
nyomelemek kiürülését.
A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására számtalan lehetőség adódik, azonban a természetes
források a leghatékonyabbak, a legbiztonságosabbak. Ezek egyik kiemelkedő képviselője a huminsav.

A huminsav jótékony hatásai lehetnek:
Erős antioxidánsként rendkívüli hatékonysággal kötheti meg a szervezetben keletkező szabad gyököket, amelyek
számos betegség okozói.

Segítheti a felvett táplálékok átalakítását energiává és biokémiai építőanyagokká, megnöveli a vitaminok és enzimek
hatékonyságát.
Az egyik legerősebb természetes immunerősítő, vírusirtó!
Egyensúlyban tarthatja a szervezet ásványianyag-felhasználását. A túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolhatja, a
szükségesnél kevesebb mennyiségben lévő anyagok felvételét pedig növeli. Szerves, organikus formában juttatja
a szervezetbe az értékes makro- és mikroelemeket, javítja azok felszívódását, hasznosulását.

Helyreállíthatja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.

Antiallergén hatású lehet , megelőzheti, illetve kezelheti az allergének reakcióit a szervezetben, szabályozhatja a
hisztaminműködést.

Rendkívüli méregtelenítő hatásával segítheti a máj munkáját, regenerálhatja a károsodott májszöveteket.

Fokozhatja a vörösvértest-képződést, megnövelheti a szervezet sugárterheléssel szembeni védekező képességét, illetve
megerősítheti a bőr természetes védelmét a káros UV-sugárzással szemben.

Gyulladáscsökkentő hatásával reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást
eredményezhet.
A huminsav általános méregtelenítő, immunerősítő hatása mellett kiemelten fontos szerepet játszhat a
betegségek, főleg az anyagcsere-problémák, a gyomor- és bélrendszeri panaszok, a különféle fekélyek és a
vastagbélgyulladás megelőzésében. Vírusos és bakteriális fertőzések ellen is hatékony.
Mikor ajánlott a huminsav fogyasztása?
 Általános immunerősítésre, megelőzésre
 Vitaminhiányra, ásványi anyagok és mikroelemek hiányára
 A sav-bázis egyensúly helyreállítására
 Folyamatos fáradtságérzet, levertség vagy szellemi kimerültség esetén
 Allergiák, ételintoleranciák megjelenésekor
 Betegség utáni lábadozáskor
 Folyamatos fizikai megterhelés, sportolás, versenyzés esetén
 Vérszegénység tüneteire, rendellenes, erős menstruációkor
 Terhességi alatti immunerősítésre, szoptatás alatt is
 Gyerekeknek a kiegyensúlyozott testi és szellemi fejlődéshez

 

 

Scroll to Top